Martin Zwart
Met plezier stel ik me aan u voor.
Mijn naam is Martin Zwart en ik ben in januari 2016 gestart met iMeedu, mijn organisatiebureau in Medische Educatie.
Als afgestudeerd Medisch Bioloog (1990) ben ik tot 2016 gedurende 25 jaar in dienst geweest bij de farmaceut GlaxoSmithKline. Sinds 1997 heb ik ruime ervaring opgedaan met het organiseren van geaccrediteerde nascholingsbijeenkomsten (Medische Educatie). Ik onderscheid mij binnen het organiseren van medische educatie door mijn organisatietalent, inhoudelijk op niveau kunnen meedenken, creativiteit t.a.v. programma inhoud en -structuur, oprechtheid en ben relationeel sterk.
Ethiek staat hoog in mijn vaandel en dat uit zich in de medisch onafhankelijke inhoud van de cursussen door de jaren heen.
Ervaring
Sinds de start van mijn bedrijf in 2016 heb ik een skala aan nascholingen, een internatioaal (Europees) congres, een afscheidssymposium en zelfs een reunie georganiseerd.
De deelnemers aan mijn bijeenkomsten zijn met name Neurologen, Urologen en Huisartsen. Het creëren, organiseren en begeleiden van dit soort bijeenkomsten is al sinds 1997 mijn expertise bij GSK geweest. Ik heb dus een ruime ervaring met het organiseren van medische educatie op regionaal, nationaal en internationaal vlak (zie onder).
Mijn drijfveer om iMeedu op te richten
De basis voor het starten van mijn organisatiebureau iMeedu komt voort uit de wederzijds prettige samenwerking met zorgprofessionals. Mijn doelstelling is altijd geweest:
- Het creëren van medische educatie samen mét zorgprofessionals vóór zorgprofessionals.
Andere -voor mij belangrijke- drijfveren om iMeedu op te richten zijn:
- Het plezier dat ik krijg als ik zie dat kennisoverdracht enthousiast wordt opgepakt door de deelnemers t.b.v. hun patiënten.
- Het plezier om samen te werken met zorgprofessionals die ook graag kennis willen verspreiden t.b.v. collegiale ontwikkeling en verdieping van de patiëntenzorg.
- De wetenschap dat door kennisverdieping en -ontwikkeling van de cursisten er een hoger niveau ontstaat van de zorg voor de patiënt.
Voorbeelden van bijeenkomsten
Ik heb:
- Als “Start-up” heb ik in mijn 1e jaar (2016) al verscheidene zeer succesvolle regionale huisartsen-, neurologen en urologie nascholingen kunnen organiseren.
- In 2017 is deze lijn sterk doorgetrokken en is de agenda uitgebreid met naast de SOTA-Urology nóg een landelijke Urologie nascholing (Blaaspijnsyndroom), en nieuwe door mij ontwikkelende urologie nascholingen voor de huisarts en de TOP 3-daagse nascholing voor huisartsen op Terschelling.
- In 2017 en 2018 zijn er verschillende neurologen nascholingen opgestart of gecontinueerd die met groot enthousiasme zijn ontvangen/bijgewoond.
Goed lopende bijeenkomsten zijn “Het Centrale Brein”, Neurologisch Noord Holland, Young Brains en de 2-daagse nascholingen “het MeesterBrein”en de “Neurologen Nascholing Noordoost Nederland”. En er zijn nog meer nieuwe neurologie nascholingen in de maak…. - In 2019 heb ik na een voorbereiding van 2,5 jaar het 16e ESTSS-conference (European Society of Traumatic Stress Studies) in de Doelen georganiseerd samen met de NtVP.
Deze conference is met 750 deelnemers afkomstig uit een heel aantal landen van over de hele wereld maar met name Europa een zeer groot succes geweest.
- In 2020 was het drukste voorjaar sinds het bestaan van iMeedu gepland, helaas hebben de COVID-19 omstandigheden daar een behoorlijke streep doorheen getrokken.
Gelukkig is de agenda geduldig en zijn bijna alle bijeekomsten doorgeschoven naar een later moment.
- In mijn oude functie in dienstverband heb ik o.a. het volgende gecreëerd:
- Verschillende regionale neurologen-verenigingen opgericht en heb daar gedurende 15 jaar twee keer per jaar geaccrediteerde bijeenkomsten voor verzorgd. Verscheidene daarvan ook 1x/jaar in het buitenland.
- 6 verschillende jaargangen geaccrediteerde werkbezoeken voor neurologen aan ziekenhuizen in Londen georganiseerd.
- 4 geaccrediteerde werkbezoeken voor urologen aan ziekenhuizen in België en Duitsland georganiseerd.
- Vele geaccrediteerde huisartsen cursussen georganiseerd in ziekenhuizen door het gehele land voor de maatschappen Urologie tbv de huisartsen in hun adherentiegebied.
- Vele geaccrediteerde regionale urologen bijeenkomsten georganiseerd.
- Huisartsencursussen georganiseerd met een breder programma dan alleen urologie of neurologie.
- Bijeenkomsten over epilepsie, Ziekte van Parkinson en/of Hoofdpijn georganiseerd voor neurologen en AIOS-neurologie.
Deze bijeenkomsten zijn in het algemeen goed bezocht en worden tot op de dag van vandaag allen goed gewaardeerd door de deelnemers en de medeorganisatoren (zorgprofessionals) zelf.