Urogynaecologie voor de 1e lijn op Terschelling 5 – 7 maart 2018 (15 punten)

TOP! – Urogynaecologie 

Zelf doen of insturen?

Voelt u zich nog senang met uw urologie en/of gynaecologie kennis? Weet u voldoende van de urogynaecologie om in de 1e lijn vol vertrouwen de urologische én de gynaecologische patiënt te diagnosticeren en te behandelen? Om u nog meer vertrouwen te geven organiseren wij een zeer uitgebreide urogynaecologie cursus voor de 1e lijn waarmee u in één keer weer helemaal bij bent. TOP! staat voor Terschelling: Onderwijs &  Praktijk en dat is precies wat de inhoud van deze cursus beschrijft: workshops, inhoudelijke presentaties, veel interactie (om ook van elkaar te kunnen leren) en dat allemaal op Terschelling waar ook nog van genoten kan worden.

(Noot: er is gekozen om ook deze cursus niet te laten sponsoren door industrie)

TOP! - Urogynaecologie

Het programma omvat een scala aan Urologie en Gynaecologie onderwerpen en wordt verzorgd door een drietal kaderhuisartsen urogynaecologie en tevens de voorzitters van de nascholing : mevr. M.A. Folkeringa- de Wijs, mevr. R.J. Hammers-Cupido en mevr. A.M.A. Bouman-Morks.
Dit alles in samenwerking met de volgende gastsprekers: dhr. E.M.P. Roos en mevr. M. Trompetter (beiden uroloog),  mevr. N.M. de Lange (gynaecoloog), dhr. M.J.W. Möllers (chirurg) en dhr. P. Leusink (seksuoloog).

Het programma is van maandagmiddag 5 maart tot woensdagmiddag 7 maart.
Bij alle programmaonderdelen hopen wij dat er veel interactie is tussen de spreker en de zaal, hiervoor hebben we speciaal veel workshops ingebouwd. Wilt u als deelnemer ook een casus bespreken (de zgn. Witte Raaf-casus)? Dan kan dat, er is speciaal ruimte gecreëerd om op de woensdagochtend opvallende, leerzame en bijzondere urogynaecologische casuïstiek uit de praktijk te bespreken. Wilt u hiervoor contact met Martin Zwart opnemen via martinzwart@imeedu.nl of dit aangeven op uw inschrijfformulier.
Met genoegen nodigen de kaderhuisartsen en Martin Zwart u uit voor deelname aan de TOP! – Urogynaecologie nascholing op Terschelling! Graag tot ziens op 5 maart op Terschelling.

Wilt u zich direct al inschrijven? Dat kan via deze link:   Inschrijfformulier digitaal TOP-urogyn

Accreditatie 

De cursus is door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) met 15 punten geaccrediteerd.

Programma TOP! – Urogynaecologie:

Sprekers bij deze cursus in volgorde van optreden:

 • Remmie Hammers-Cupido, kaderhuisarts urogynaecologie in Hardinxveld-Giessendam (Voorzitter + Workshop Vulvaklachte foto-casuïstiek + UWI’s-update)
 • Margriet Folkeringa-de Wijs, kaderhuisarts urogynaecologie in Burgum (Voorzitter + Prolaps + Het opzetten van Vrouwenspreekuur + Workshop Pessaria aanmeten)
 • Gerda Elzinga, POHs in Burgum (Het opzetten van Vrouwenspreekuur)
 • Natascha de Lange, gynaecoloog in het UMCG (Ovarium- en endometriumCa)
 • Peter Leusink, huisarts en seksuoloog NVVS in Gouda (Seksuologische vraagstukken bij medische aandoeningen)
 • Alexandra Bouman-Morks, kaderhuisarts urogynaecologie in Eerbeek (Voorzitter + Anticonceptiva + Workshop Spiraal & Implanon)
 • Martijn Möllers, chirurg Nij Smellinghe in Drachten (ACNES / Chronische liespijn + Workshop injectietechnieken & chronische liespijn onderzoek)
 • Erik Roos, uroloog Antonius ziekenhuis in Sneek (Stenen + Functionele urologie + Workshop Prostaat- & onderbuik onderzoek + Oncologische urologie)
 • Durkje Verwey, PA-urologie in het Antonius ziekenhuis in Sneek (Workshop katheters)
 • Marleen Trompetter, uroloog Isala in Meppel/Zwolle (Kinderurologie)

Heeft u nog vragen over deze cursus dan kunt u uw vraag  <hier> aan Martin Zwart stellen.

Cursuslocatie:

Westcord Hotel Skylge

Leerdoelen en kenmerken van deze nascholing 

Deze nascholing is bedoeld voor huisartsen en geïnteresseerde specialisten ouderen geneeskunde.

Het leerdoel van deze bijeenkomst is vooral verdieping van uw urogynaecologische kennis en vaardigheden op het zeer brede vlak van de urogynaecologie.

Kenmerken van deze cursus:

 • Inhoudelijk onafhankelijk en sponsorvrij.
 • Interactieve en uitdagende nascholing waarbij de wens is om de bijeenkomst een laagdrempelig karakter te geven waarmee de interactie tussen spreker en zaal optimaal is.
 • Een gevarieerde opzet met veel ruimte voor intercollegiale momenten.

&  wij hopen daar aan te kunnen voldoen!

 • Wilt u zelf iets bespreken in het “Witte raven”- onderdeel, meldt u dit dan door een bericht te sturen naar martinzwart@imeedu.nl (u kunt hier ook naartoe mailen als u het uitgebreide programma + het inschrijfformulier van de TOP!-Urogynaecologie op papier/via de email wenst te ontvangen).
 • Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door uzelf! Er is, net als bij de vorige TOP!, gekozen voor een nascholing zonder sponsoring van (farmaceutische) industrie. 
 • Graag tot ziens op 5 maart 2018!

Inschrijven:

De deelnamekosten voor deze neurologie cursus zijn  € 795,- (incl. BTW).

In deze prijs is inbegrepen: de TOP!-cursus zelf met 15 accreditatiepunten, 2 overnachtingen (met ontbijt) in Westcord Hotel Schylge, diner + drankjes op: maandag in Westcord Hotel Schylge en dinsdag in restaurant Loods, lunch op dinsdag.

Neem voor vragen over het programma, het inschrijfformulier en eventueel uw onderwerp contact op met martinzwart@imeedu.nl

Wilt u zich inschrijven? Dat kan via deze link: Inschrijfformulier digitaal TOP-urogyn , u kunt hier het inschrijfformulier downloaden, afdrukken en per e-mail/post insturen.

Heeft u nog vragen?

Bel dan met Martin Zwart op 06-23192954.
Ik beantwoord uw vragen graag.
Pasfoto Martin