Basiscursus Pijn – 21 juni 2024

De Basiscursus Pijn van de Werkgroep Pijn (NVN), dé must-do cursus voor elke AIOS neurologie. 

Vrijdag 21 juni in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem

Basiscursus Pijn

Geachte lezer,

Ben jij AIOS neurologie en sta je soms met je handen in het haar bij een patiënt met chronische pijn? Dan is de Basiscursus Pijn, een initiatief van de pijnwerkgroep onder leiding van dr. Dolf Boerman en drs. Esther Boot, precies wat je nodig hebt. Deze cursus is op maat gemaakt voor AIOS neurologie die op de poli dagelijks te maken hebben met patiënten met pijnklachten.

Op vrijdag 21 juni 2024, in Ziekenhuis Rijnstate, duiken we samen in de wereld van (chronische) pijn. We beginnen de dag met presentaties over de pathofysiologie van pijn, medicamenteuze en interventionele behandelingen en pijnrevalidatie. Maar dat is nog maar het begin!

In de middag rol je de mouwen op voor de hands-on workshops. Je gaat aan de slag met het onderzoek van de wervelkolom en leert verder te kijken dan de standaardtests, daarnaast ontdek je hoe je een MRI van de wervelkolom gestructureerd beoordeelt, voorbij de zenuwwortel. Ook de kunst van het gesprek met een pijnpatiënt komt aan bod. Hoe geef je effectieve educatie zodat zowel jij als je patiënt het consult positief afsluiten?

De Basiscursus Pijn is meer dan een educatieve dag; het biedt je concrete tips en trucs voor een positieve en effectieve benadering van pijnpatiënten op de poli.
Voor slechts €150 ben je erbij: kennis, praktijk, lunch en een afsluitende borrel – all-in.

De plaatsen zijn beperkt om de kwaliteit en interactiviteit van de cursus te waarborgen, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Voor vragen of meer informatie staan we voor je klaar. Neem gerust contact op met Esther Boot via eboot@rijnstate.nl.

Laat deze unieke kans om je expertise en vaardigheden in de behandeling van chronische pijn te verdiepen niet liggen. We zien uit naar je komst op 21 juni!

 

Inschrijven is mogelijk met het inschrijfformulier: Inschrijfformulier Basiscursus Pijn dd 21 juni 2024

Let op!:
Er kunnen maximaal 30 deelnemers aan deze cursus deelnemen. Deelname is op volgorde van binnenkomst.

Programma Basiscursus Pijn: 

Locatie

Interactieve kaarten (klik op de kaart): Rijnstate ziekenhuis (Wagnerlaan 55, Arnhem)  

Reist u per trein naar Arnhem? Vanaf het centrale station Arnhem is het ongeveer 15 minuten met de bus. Er rijden verschillende bussen naar het Rijnstate ziekenhuis.

Leerdoelen en kenmerken van deze nascholing 

Deze cursus is bedoeld voor ieder die zich verder wil verdiepen in Pijn en de behandeling daarvan. Het leerdoel van het symposium is vooral verdieping van uw kennis op het vlak van de geboden onderwerpen.  

Inschrijven en informatie

U kunt het inschrijfformulier hier downloaden: Inschrijfformulier Basiscursus Pijn dd 21 juni 2024

  • De kosten voor deelname aan de “Basiscursus Pijn” zijn: € 150,-
  • Deze cursus wordt georganiseerd zonder enige sponsoring.

Heeft u nog vragen?

Bel dan met Martin Zwart op 06-23192954.
Ik beantwoord uw vragen graag.
Pasfoto Martin