3e Young Brains donderdag 6 december 2018

De 3e Young Brains:

Een groot regionale bijeenkomst voor neurologen en neurologen in opleiding afkomstig uit de Noordelijke Provinciën:

Graag nodigen wij u voor onze  “3e Young Brains” op donderdagavond 6 december in schouwburg de Lawei te Drachten.
Samen met Judith Sie (Tjongerschans), Martijn Beenakker (MCL) en Jeroen de Vries (UMCG) is dit concept opgesteld met als basisgedachte: veel interactie gedurende de avond.

De avond  is bedoeld voor Neurologen en AIOS uit Noord Nederland. Ons doel is om -naast de kennisverdieping- laagdrempelig met elkaar in gesprek te gaan om van elkaar te kunnen leren. Zo houden we elkaar scherp en onze breinen jong. Naast de gastspreker willen we graag zo veel mogelijk casuïstiek (of andere zaken: proefschrift, onderzoek….) van u horen.
Heeft u iets dat u graag wilt bespreken? Dan kan dat, het wordt zelfs zeer op prijs gesteld!
Het is juist de bedoeling dat we van elkaar leren, dus meldt u aan met de mededeling dat u ook een casus, proefschrift, o.i.d.  wilt bespreken.
U heeft dan ook géén inschrijfkosten en ontvangt een klein honorarium!

Wij roepen u dus van harte op om een casus/ dilemma uit uw praktijk mee te nemen en deze te bespreken met de aanwezige (toekomstige) collegae en de gastspreker van de avond.
Spontaan meenemen mag ook, maar van tevoren melden dat u iets wilt bespreken verdient de (logistieke) voorkeur.

Als gastspreker komt Prof. dr. ir. M.J.A.M. (Michel) van Putten, Neuroloog / Klinisch Neurofysioloog (Medisch Spectrum Twente en de Universiteit Twente).

Voor de 3e Young Brains is 3 punten accreditatie verkregen bij de NVN. 

Inschrijfformulier 3e Young Brains

Locatie

Schouwburg “de Lawei”, Laweiplein 1, Drachten (klik op de interactieve kaart)

Accreditatie voor Neurologen

Voor de bijeenkomst zijn 3 punten accreditatie bij de NVN aangevraagd.

Leerdoelen en kenmerken van deze nascholing 

Deze nascholing is bedoeld voor neurologen en a(n)ios-neurologie, u kunt uzelf hieronder inschrijven.

Het leerdoel van deze bijeenkomst is vooral verdieping van uw kennis op de verschillende onderwerpen. Een bijkomend doel is om de regionale banden met elkaar te versterken en vooral een podium te geven aan aankomende neurologen.

Kenmerken van de Young Brains bijeenkomsten:

 • Kwalitatief hoog niveau
 • Inhoudelijk onafhankelijk
 • Interactief  uitdagend, de wens is om de bijeenkomst een laagdrempelig karakter te geven waarmee de interactie tussen spreker en zaal optimaal is.
 • De deelnemers worden opgeroepen om zelf een uitdagende en/of leerzame casus of dilemma te bespreken ter lering voor de aanwezige collegae maar mogelijk ook tot hulp voor u zelf.
 • Wilt u zelf iets bespreken als spreker, meldt u zich gerust aan via het onderstaande antwoordformulier of stuur een bericht naar martinzwart@imeedu.nl (u kunt hier ook naartoe mailen als u meer informatie over de Young Brains wenst te ontvangen).
 • Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van meerdere farmaceutische bedrijven (de namen worden bekend zodra deze definitief bekend zijn).
 • De sponsoring van de organisatie van deze bijeenkomst gebeurt conform de CGR-richtlijnen en borgt daarmee een inhoudelijk onafhankelijke cursus.
 • Graag tot ziens op 6 december 2018!

Inschrijven online of per post:

U kunt aan deze nascholing deelnemen voor een laag inschrijfbedrag dankzij de financiële ondersteuning van verschillende firma’s.
De inschrijfkosten zijn voor de Neuroloog € 25,- en voor de a(n)ios € 15,-.
(U betaalt voor uw eigen cateringskosten, de overige kosten worden bekostigd door de sponsoren. De sponsoring gebeurt conform de CGR-richtlijnen en borgt daarmee een inhoudelijk onafhankelijke cursus).

Wilt u zelf iets bespreken? Dat vinden wij heel erg fijn! Wilt u dit dan doorgeven aan Martin Zwart via martinzwart@imeedu.nl  los van uw inschrijving. U heeft dan géén inschrijfkosten en ontvangt een klein honorarium!

Wilt u zich inschrijven?
Via deze link komt u bij het inschrijfformulier terecht, deze kunt u digitaal invullen, evt. afdrukken, invullen en opsturen (per post/email):

Inschrijfformulier 3e Young Brains

Deze refereeravond wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van :

 • LivaNova Nederland N.V.
 • Merz Pharma Benelux B.V.
 • UCB Pharma B.V.

Heeft u nog vragen?

Bel dan met Martin Zwart op 06-23192954.
Ik beantwoord uw vragen graag.
Pasfoto Martin